در فعالیتهای عمرانی و بارگیری و باربری با دستگاههای راهسازی و معدنی، زمان مهمترین عامل در بهرهوری عملیات میباشد. زیرا که تاثیر مستقیم بر هزینه پروژه داراست. پس برای بهینهسازی این عملیات تحقیقات گستردهای در سالهای متمادی انجام گرفته است که تحت عنوان بهینه سازی بارگیری و باربری بخصوص در رشته مهندسی معدن قرار دارد. در این بین زمان مانور ماشین آلات برای بارگیری و باربری بسیار مهم است. کاهش این زمان تاثیر مستقیمی بر روی افزایش بازدهی عملیات دارد. به همین دلیل شرکتهای تولید کننده ماشین آلات راهسازی و معدنی، ابتکارات زیادی برای سهولت فرایند بارگیری به کار گرفتهاند.
یکی از کاربردیترین ویژگی بیل مکانیکی که آنها را از دستگاههای دیگر متمایز میکند، قابلیت چرخش 360 درجه آن است. این ویژگی کارایی این دستگاه را بسیار بالا میبرد. این قابلیت شدیدا تاثیر مثبتی بر کاهش زمان بارگیری داراست زیرا بیل برای بارگیری نیاز به مانور زیادی ندارد و صرفا با چرخش حول محور خود این کار را انجام میدهد. این در حالیست که لودر برای بارگیری نیاز به حرکات رفت و برگشتی بوده و زمان بیشتری را صرف میکند. پس عملیات با بیلهای مکانیکی و شاولها تفاوت زیادی در میزان هزینه عملیاتی با دیگر ماشین آلات هستند.
قابلیت چرخش 360 درجه در بیل مکانیکی با مکانیسم سادهای انجام میپذیرد. در واقع دستگاه به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم شده و محل اتصال آنها چرخدنده بزرگی به نام دنده گردان (Swing bearing) است. این قطعه که با پیچهای متعددی به بالا و پایین متصل میشود، از دو قسمت رینگ درونی و بیرونی تشکیل میشود که با بلبرینگ میتوانند در کنار هم قرار بگیرند و جداگانه بچرخند. قسمت بالایی ماشین به وسیله موتور هیدرولیکی با فشار وارد کردن به دنده دوار آزادانه حول محور خود چرخد.