بیل مکانیکی مانند سایر ماشین آلات راهسازی و معدنی، عمدتا در موقعیتهای خطرناک کار میکنند. به همین دلیل سوانح بسیاری در حین کار برای دستگاه به وقوع میپیوندد. شاید مهمترین عامل در این سوانح را بتوان عدم توجه به ایمنی در حین کار و موقعیت ناپایدار بیل مکانیکی دانست که منجر به صدمههای عمدتا شدید به آنها میشود. در ادامه 11 سانحه که برای بیلهای مکانیکی در حال کار بوقوع پیوسته را میبینیم و بررسی میکنیم. با اپال پارت همراه باشید.
سانحه اول
علت حادثه، تخمین اشتباه اپراتور از عرض بیل مکانیکی و عرض جاده بوده است. به همین دلیل بیل مکانیکی در حین حرکت، به داخل حوضچه افتاده است.
سانحه دوم
در این حادثه بدلیل معدنکاری غیر اصولی در بالادست بیل مکانیکی و همچنین اعمال نکردن محاسبات و احتمال ریزش سنگ و نشست زمین به سمت پایین، کوه ریزش کرده و بیل مکانیکی را به کلی از رده خارج ساخته است.
در این سانحه، اپراتور بیل مکانیکی برای دستگاه از شن بر روی رودخانه محل قرار گیری میسازد اما به دلیل توجه نکردن به عمق رودخانه و عجله کردن در رد شدن از روی آن، به درون آن میلغزد و واژگون میشود.
سانحه چهارم
یکی از مهمترین خصوصیات هر بیل مکانیکی، بولدوزر، دامپتراک و دیگر ماشین آلات سنگین، فشار وارد بر سطح زمین ناشی از دستگاه میباشد. در این سانحه اپراتور در حال کار بر روی زمین سستی است که در مجاورت رودخانه جزر و مدی واقع شده. بدلیل عدم توجه به فشار وارد بر زمین بیل مکانیکی، در صبح روز کاری با چنین تصویری مواجه میشود.
سانحه پنجم
بدلیل صرفه جویی نابجا و عدم تعویض به موقع سیم کشی خراب شده بیل مکانیکی، سیستم برقی بیل مکانیکی در حین کار دچار مشکل شده و باعث آتش گرفتن دستگاه میگردد.
سانحه ششم
دانستن و مسلط بودن به ابعاد دستگاه، یکی از مهمترین ویژگیهای اپراتور بیل مکانیکی ماهر است. در این تصادف، بدلیل عدم تخمین درست اپراتور از ارتفاع سقف دستگاه، کابین بیل مکانیکی حین عبور از زیر پل، با تیر آهنی پل برخورد کرده و دچار صدمه دیدن کابین و لولههای هیدرولیک بوم بیل مکانیکی شده است.
رعایت اصول ایمنی در هر شرایطی شاید باعث کند شدن روند کار باشد، اما از بروز خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی جلوگیری میکند. در اینجا بیل مکانیکی در حال فعالیت بر روی کشتی باری میباشد. با وجود علم به وزش باد شدید بر روی کشتی، اپراتور بیل مکانیکی به فعالیت خود ادامه میدهد تا اینکه در تعادل خود دچار مشکل شده و با کمک باد واژگون میگردد.
سانحه هشتم
علت حادثه عدم اطمینان از استحکام زمین زیر بیل مکانیکی است. در اینجا اپراتور پس از پایان کار دستگاه را در محلی که زیر آن چاهی قرار داشته متوقف میسازد و ناگهان زمین نشست کرده و بیل واژگون میشود.
سانحه نهم
در این حادثه، بیل مکانیکی در ساحل فعالیت میکند که در زمین گیر میکند. اما به دلیل دیر رسیدن نیرو برای خارج ساختن آن، سطح آب دریا بالا آمده و بیل به کلی زیر آب میرود. جزر و مد نکته ای بود که اپراتور از آن غافل شد.
بر اثر باران شدید، بستر جاده شسته شده و ایمنی آن از بین میرود، اما اپراتور بیل مکانیکی بدون توجه به استحکام جاده، شروع به طی مسیر میکند که منجر به ریزش جاده و سقوط بیش از 200 متری بیل مکانیکی میشود. در این حادثه اپراتور کشته میشود و بیل نیز به ضایعات آهن.
سانحه یازدهم
در این حادثه به دلیل زمین ناهموار کارگاه و همچنین بارگیری بیش از حد بیل مکانیکی، با خالی شدن زیر زنجیر بیل مکانیکی، پایداری آن از بین رفته و بیل واژگون میگردد.
با مشاهده سوانح بالا، با رعایت عوامل دقت به پایداری و استحکام محیط کاری فعالیت، کار در شرایط جوی استاندارد و دقت در خصوصیات بیل مکانیکی، میتوان از بروز این اتفاقات جلوگیری کرد. زیرا برخی از آنها منجر به ضرر جانی و از دور خارج شدن دستگاه خواهد شد. فروشگاه اینترنتی قطعات یدکی اپال پارت، آرزوی سلامت برای شما عزیزان و دستگاهتان میکند.